На Луганщині росіяни здійснюють несанкціонований відбір транзитного газу

На Луганщині росіяни здійснюють несанкціонований відбір транзитного газу

Укрінформ
На Луганщині російські загарбники несанкціоновано втручається в транзитні потоки газу та здійснюють відбір пального. 

Про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«Зафіксовані несанкціоновані зміни режимів транспортування газу, які свідчать про закриття газових кранів на компресорній станції у тимчасово окупованому Новопскові. Зокрема, на магістральному газогоні «Новопсков-Шебелинка», що транспортує газ на територію Донецької та Луганської областей. Крім того, отримано інформацію про самовільне втручання з боку Новопсковського проммайданчика в транзитні потоки газу», - написав очільник області.

Читайте також: Україна заявляє про крадіжку росією газу на тимчасово захопленій території

Він уточнив, що зафіксований несанкціонований відбір транзитного газу з магістрального газопроводу «Союз» в газопроводи на неконтрольованій Україною території Луганської та Донецької областей.

«Фактично мова йде про крадіжку газу», - підкреслив Гайдай.

Він додав, що станом на 12 травня понад 21 тис. абонентів Луганщини ще залишається із газом. Це жителі п’ятьох населених пунктів, не у кожному з них газ є повсюди.

Читайте також: Посли ЄС погодили пропозиції щодо спільного використання газосховищ

Як повідомлялося, 9 травня диспетчери ОГТСУ отримали інформацію про самовільне втручання з боку Новопсковського проммайданчика в транзитні потоки газу по газопроводу Союз шляхом відкриття крану-перемички 17у. Інформація була додатково перевірена та підтверджена. Був зафіксований несанкціонований відбір транзитного газу з магістрального газопроводу “Союз” в газопроводи на неконтрольованій Україною території Луганської та Донецької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-