Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою розширять найближчим часом

Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою розширять найближчим часом

Укрінформ
Україна та Канада завершать роботу над розширенням Угоди про вільну торгівлю протягом найближчих тижнів.

Таке рішення було ухвалене під час віртуальної зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко та міністра міжнародної торгівлі, просування експорту, малого бізнесу та економічного розвитку Канади Мері Енджі, йдеться у Телеграмі Мінекономіки.

Під час перемовин урядовці обговорили також низку інших питань, зокрема:

1. Співробітництво в аграрній сфері.

“Канада, як і Україна, є важливим гравцем на ринку зернових. Відтак ми сподіваємося на підтримку в подоланні продовольчої кризи, зумовленої умисним блокуванням українського експорту росією через порти Чорного моря, аби викликати брак продовольства у країнах, що розвиваються”, – зазначила Свириденко.

2. Потенційне скасування Канадою торгових мит на українські товари (до такого рішення нещодавно вдалися ЄС та Велика Британія).

“Це допоможе експортерам збільшити обсяги вивезення продукції і тим самим зміцнить українську економіку та обороноздатність нашої держави”, – зауважила Свириденко.

3. Можливі форми підтримки Канадою України на поточному етапі, а також у ході повоєнного відновлення економіки нашої держави (зокрема сторони торкнулися питань повернення міжнародних інвесторів, що були змушені залишити Україну з початком війни або ж значно згорнули виробництво).

У 2021 році обсяги українсько-канадської торгівлі зросли на понад 70% і становили 420,7 млн доларів. При цьому експорт товарів з України до Канади зріс в 11 разів.

Читайте також: Прем'єр Канади Трюдо відвідав Ірпінь

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час перебування в Україні у неділю відвідав Ірпінь, щоб на власні очі побачити жахіття, яке вчинили з містом російські загарбники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-