Канада продовжить підтримувати українську економіку

Канада продовжить підтримувати українську економіку

Укрінформ
Канада й надалі надаватиме Україні усіляку гуманітарну та фінансову допомогу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося під час телефонної розмови між першим віцепрем’єр-міністром України Юлією Свириденко та міністром міжнародної торгівлі Канади Мері Енджі.

“Міністр Енджі рішуче засудила неспровоковане та невиправдане вторгнення в Україну й російські напади на безневинних цивільних. Вона підтвердила відданість Канади зміцненню оборонних спроможностей та економіки України, а також солідарність із народом шляхом подальшої гуманітарної та фінансової допомоги”, - йдеться у поширеному міністерством торгівлі Канади пресрелізі.

Читайте також: Шмигаль подякував уряду й народу Канади за потужну підтримку України

У МЗС країни нагадали, що в цьогорічному державному бюджеті Канади передбачено 1 млрд дол на позику Україні через механізм МВФ.

“Міністр Енджі розповіла, як Канада продовжує працювати із міжнародною спільнотою для впровадження ряду економічних заходів, спрямованих на притягнення до відповідальності путіна та його посіпак й ізоляції росії та білорусі від глобальної економіки”, - заявили у міністерстві.

Окрім цього, під час розмови йшлося про “вплив російського вторгнення на глобальну продовольчу безпеку та ціни”.

Читайте також: Байден і Трюдо обговорили підтримку України та санкції проти рф

24 лютого російські війська почали повномасштабне вторгнення в Україну. У країні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-