Байден і Трюдо обговорили підтримку України та санкції проти рф

Байден і Трюдо обговорили підтримку України та санкції проти рф

Укрінформ
Президент США Джо Байден та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в ході телефонної розмови домовилися продовжувати зусилля для притягнення росії до відповідальності за її вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Білого дому.

«Обидва лідери підкреслили свою відданість і надалі притягувати росію до відповідальності за її жорстокі дії в Україні. Також лідери розглянули свої поточні зусилля щодо надання допомоги у сфері безпеки уряду України, економічної та гуманітарної допомоги мільйонам українців, які постраждали від насилля (армії рф – ред.)», - йдеться у заяві за підсумками розмови Байдена з Трюдо.

Зазначається, що президент США високо оцінив тісну співпрацю з Канадою від початку вторгнення рф в Україну, а також лідерство у запровадженні санкцій проти росії.

Читайте також: Байден оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія неспровоковано напала на Україну, розпочала масовані бомбардування мирних міст і сіл. Сили оборони України чинять опір російським загарбникам і завдають їм великих втрат.

США і Європейський Союз ухвалив економічні й персональні санкції проти російської федерації, спрямовані на обмеження можливостей кремля продовжувати війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-