У квітні до держбюджету надійшло майже 80% запланованих доходів

У квітні до держбюджету надійшло майже 80% запланованих доходів

Укрінформ
У квітні надходження до загального фонду держбюджету становили 76,2 млрд грн - це 79,5% від довоєнного плану. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"По загальному фонду минулого місяця надійшло близько 76,2 млрд грн, що відповідає 79,5% довоєнних планів. Надходження від податкової до загального фонду бюджету склали у квітні майже 45 млрд грн, від митниці – 8,3 млрд грн, і 22 млрд грн – це грантова допомога", - сказав Марченко.

Він повідомив, що, за оперативною інформацією, у квітні дефіцит загального фонду становить 89,7 млрд грн.

Читайте також: Кошти від заморожених активів рф найближчим часом не надійдуть до України — Марченко

За словами Марченка, для фінансування дефіциту минулого місяця до бюджету було запозичено 50 млрд грн з боку Нацбанку, ще до 30 млрд грн - за рахунок військових облігацій. Крім того, бюджет отримав низку валютних надходжень.

Зокрема, 5 квітня надійшло 300 млн євро кредиту від Франції, 6 квітня – 44,6 млн євро від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Мінфін розмістив ОВДП на 174 млн євро. Крім того, 11 квітня надійшов грант від ЄС у розмірі 120 млн євро.

Читайте також: ВР ухвалила закон про зарахування грантів до загального фонду держбюджету

Світовий банк в рамках проєкту щодо поліпшення охорони здоров’я перерахував 4 млн доларів, а 19 квітня надійшов кредит від МБРР на 31 млн доларів. Також від мультидонорського трастового фонду Світового банку надійшло 88,6 млн доларів.

Марченко зазначив, що у травні очікується надходження 500 млн доларів додаткового гранту США, 150 млн євро від Німеччини, а італійці погодили новий кредит у 200 млн євро.

"Ще 100 млн доларів очікуємо від СБ на покриття витрат по виплатах внутрішньо переміщеним особам, а також 60 млн доларів на покриття соціальних виплат. Британці через мультидонорський трастовий фонд СБ підтвердили додаткову гарантію до тієї, що вони вже надали, в розмірі 500 млн доларів", - сказав Марченко.

Читайте також: Приватизація держпідприємств допоможе грошима для повоєнної відбудови - очільниця ФДМУ

Крім того, очікуються валютні надходження ще від низки країн.

Як повідомлялося, державний бюджет за січень - квітень 2022 року виконано з дефіцитом у сумі 146,6 млрд гривень.

Україна потребує щомісячно додатково близько 5 мільярдів доларів на період 3-4 місяців для закриття поточних потреб. Ця сума коштів верифікована міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-