Шмигаль у Польщі презентував основні позиції плану відновлення України

Шмигаль у Польщі презентував основні позиції плану відновлення України

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в рамках візиту до Варшави презентував міжнародним партнерам і донорам платформу United24, створення якої ініціював Президент Володимир Зеленський, та План і Фонд відновлення України.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, він пояснив, що United24 — це глобальна ініціатива для згуртування людей навколо підтримки України.

«Ми розраховуємо, що Фонд буде наповнюватися з 5 джерел: допомога держав-партнерів та міжнародних фінансових організацій, допомога великих міжнародних корпорацій, заморожені, конфісковані активи рф, внески приватних осіб, допомога міжнародних гуманітарних організацій та благодійних фондів», — сказав Прем’єр-міністр.

За словами глави уряду, Україна вже веде роботу по всіх п’ятьох напрямках. Три з них працюють через механізми МВФ і Світового банку, ще два — через онлайн-платформу U24.

Також Україна веде роботу над детальним Планом відновлення. Як відзначив Шмигаль, у його основу будуть закладені принципи регіональності, коли країни-партнери та корпорації допомагають у відновленні конкретного міста чи регіону, та параметричність, тобто напрацювання конкретних параметрів відбудови й трансформації кожного сектору економіки.

«Ми будемо не просто відновлювати зруйновані будівлі. На їх місці ми будемо реалізовувати сучасні архітектурні рішення, у яких будуть враховані принципи енергоефективності, безбар’єрності та інноваційності», — підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Україна вже отримала фінансову допомогу та озброєння на понад $12 мільярдів - Шмигаль

Прем’єр наголосив, що зруйновані українські міста стануть будівельним майданчиком світу, на якому українські архітектори та будівельники разом з їхніми міжнародними партнерами зможуть планувати та реалізовувати сучасні містобудівні проєкти.

Як підкреслив Шмигаль, ключовим фокусом для нової української економіки стануть економічна свобода та створення кращих умов для ведення бізнесу, залучення інвестицій, диджиталізація.

Читайте також: Фонд United24 дозволить консолідувати допомогу на відбудову України - Шмигаль

«Ми віримо, що нова Україна стане прикладом для всього світу, а швидке післявоєнне відновлення та економічне процвітання України з моменту закінчення війни стане нашим спільним завданням разом із міжнародними партнерами», — відзначив глава уряду.

Партнерство з Україною, на думку прем’єра, буде взаємовигідним для всієї світової спільноти. А майбутній добробут українців повинен вкотре довести, що шлях демократії та економічної свободи приносить найбільше благо державі та її громадянам, додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня Прем’єр-міністр України Шмигаль здійснює робочий візит у Варшаву. Там глава уряду взяв участь у Міжнародній донорській конференції високого рівня для України.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-