Найбільша конфедерація промисловців і підприємців Італії відкриє офіс в Україні

Найбільша конфедерація промисловців і підприємців Італії відкриє офіс в Україні

Укрінформ
У вівторок Україну відвідала делегація Confindustria Italia – конфедерації, що об’єднує понад 150 000 італійських підприємств, які формують понад 34% ВВП Італійської Республіки.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час зустрічі в МЗС України керівник апарату Confindustria Ріккардо ді Бернардіні повідомив про рішення Президента Confindustria Карло Бономі про відкриття офіційного представництва організації в Україні – аналогічного до представництва об’єднання в Брюсселі.

Читайте також: Підприємці через «Дію» зможуть подавати декларацію для отримання дозволів та ліцензій

Під час зустрічі заступник міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитро Сенік обговорив подальші кроки з метою розширення присутності італійського бізнесу в Україні.

«Україна високо цінує допомогу та широку підтримку, яку надають Італія та італійський бізнес Україні в часи російської агресії. Вважаємо, що рішення відкрити представництво Confindustria в Україні є важливим сигналом підтримки нашої держави на найвищому рівні з боку Італійської Республіки», – підкреслив український дипломат.

Читайте також: Британія запровадила санкції проти 63 фізичних та юридичних осіб із росії

Міністерство також акцентувало, що зустріч відбулася на продовження співпраці в рамках меморандуму про взаєморозуміння між Радою експортерів та інвесторів при МЗС України та Confindustria Italia. Документ був підписаний 10 червня 2021 року під час українсько-італійського бізнес-форуму за головуванням міністрів закордонних справ України Дмитра Кулеби та Італії Луїджі Ді Майо.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо у телефонній розмові з Дмитром Кулебою заявив, що його країна готова приєднатися до відбудови України після війни.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-