Підприємці через «Дію» зможуть подавати декларацію для отримання дозволів та ліцензій

Підприємці через «Дію» зможуть подавати декларацію для отримання дозволів та ліцензій

Укрінформ
Підприємцям дозволять подавати декларації для отримання дозволів та ліцензій на провадження господарської діяльності через портал та додаток «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Уряд прийняв постанову, відповідно до якої удосконалено механізм подання підприємцями декларацій для отримання дозволів та ліцензій. Ця послуга буде доступна через портал та додаток «Дія», — йдеться в повідомленні.

У Мінекономіки наголошують, що ця можливість буде надана підприємцям вже найближчим часом. Наразі декларації приймаються Міністерством економіки, яке передає їх відповідним установам.

Читайте також: За програмою «5-7-9» банки видали пільгових кредитів на понад 100 мільярдів

Також в установі уточнили перелік відомостей, які суб’єкти підприємницької діяльності мають зазначити у декларації про провадження господарської діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, уряд 27 квітня підтримав законопроєкт про дерегуляцію ведення бізнесу в Україні, яким пропонується на законодавчому рівні закріпити право на ведення господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану без оформлення дозволу, а шляхом подання декларації до відповідних органів влади.

Наразі в Україні уже переведено на декларативний принцип 48 дозволів, 19 ліцензій, близько 500 інших публічних послуг для бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-