Енергоатом за два місяці війни зазнав збитків на ₴36 мільярдів

Енергоатом за два місяці війни зазнав збитків на ₴36 мільярдів

Укрінформ
За два місяці повномасштабного вторгнення російських військ в Україну загальна сума збитків НАЕК «Енергоатом» становить 36 мільярдів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

«За два місяці війни загальна сума збитків Енергоатому становила 36 млрд грн. До загальної суми збитків увійшли, зокрема, пошкодження обладнання й інфраструктури АЕС та скорочення виробництва», - йдеться в повідомленні.

В компанії уточнили, що під час війни Енергоатом вимушений працювати лише на половину своєї потужності, тоді як до початку агресії рф електроенергію в Україні виробляли всі 15 атомних енергоблоків на чотирьох АЕС.

Читайте також: Енергоатому дозволили ввести в експлуатацію сховище відпрацьованого ядерного палива

«На ЗАЕС, наприклад, працює мінімальна кількість енергоблоків, інші реактори тримаємо у «холодному» стані, адже це безпечніше», – додали в Енергоатомі.

Як повідомлялось, через пошкодження високовольтної лінії 330 кВ у південному регіоні України Запорізьку АЕС для забезпечення стійкої роботи енергосистеми перевели на мінімальний рівень потужності.

Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня тимчасово захоплені агресорами. На майданчику атомної електростанції, окрім військових російської федерації, тривалий час незаконно перебувають представники росатому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-