Тимчасово захоплена росіянами Запорізька АЕС працює в енергосистемі України

Тимчасово захоплена росіянами Запорізька АЕС працює в енергосистемі України

Укрінформ
Запорізька АЕС продовжує працювати в енергосистемі України, дотримуючись норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки.

Про це повідомляє Енергоатом в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на 9:00 24 квітня 2022 року Запорізька АЕС продовжує працювати в енергосистемі України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поточна потужність енергоблоків ЗАЕС цілком достатня для повноцінної життєдіяльності населення та роботи промислових об’єктів.

Читайте також: Експерти МАГАТЕ приїдуть на Чорнобильську АЕС наступного тижня

У Енергоатомі наголосили, що станція працює з дотриманням норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки. Радіаційний, екологічний та протипожежний стан на території промислового майданчика та санітарно-захисної зони в межах норми.

Радіаційний фон на проммайданчику становить 11 мікрорентгенів за годину, в санітарно-захисній зоні – 8–12 мкР/год, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування ЗАЕС.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня тимчасово захоплені агресорами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники "Росатому". росія перетворила майданчик Запорізької атомної електростанції на військову базу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-