Для відновлення та забезпечення миру на континенті нам потрібен «брюссельський план» - Наталуха

Для відновлення та забезпечення миру на континенті нам потрібен «брюссельський план» - Наталуха

Укрінформ
На думку голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, найкращою гарантією безпеки на континенті є міжнародний капітал в українських публічних компаніях, які працюють у стратегічних галузях.

Як передає Укрінформ, свою ідею він виклав у серії повідомлень у Твіттері.

Йдеться про видобуток природного газу, водню, атомної енергії, про аграрну та космічну промисловість тощо.

«Правильна інтеграція ринків», на думку Наталухи, також забезпечить пряму зацікавленість Заходу в мирі, стабільності в Україні та регіоні, оскільки будь-які подальші конфлікти загрожуватимуть інвестиціям.

Отже, що стійкішою стане Україна, то краще для всіх.

Як пише голова комітету, щоб зробити країну стійкішою, нам потрібно, по-перше, найкращим чином використовувати будь-які прямі іноземні інвестиції (ПІІ), що надходять. По-друге, максимізувати рентабельність таких ПІІ у стратегічних галузях. І по-третє, зробити такі виробництва максимально технологічними та модернізованими.

Це гарантуватиме, що інтереси Заходу будуть захищені.

«Тепер для досягнення цих цілей найлогічніше було б дозволити європейським урядам відкрито претендувати на найбільш привабливі для них галузі в Україні, в яких вони були б готові підтримувати своїх національних інвесторів спеціальними пільгами – кредитами, гарантіями тощо», – пише політик.

Приміром, Польща має намір інвестувати в космос, Велика Британія - в сільське господарство, Франція - в ядерну енергетику, Італія - ​​у водень, Нідерланди - в управління водними ресурсами, Естонія - в медицину, Чехія - в сталь і т. ін.

«ЄС розробляє пакет підтримки для конкретних галузевих кластерів, у яких діятимуть ці інвестиції. Результатом стане чітка дорожня карта відновлення України із зазначенням секторів, основних учасників/інвесторів, умов та строків. Кожна залучена країна чітко бачитиме свою безпосередню зацікавленість у відновленні України, а український уряд отримає гарантовані ПІІ», - йдеться в повідомленні.

Це також дозволить Україні відповідним чином планувати свою політику зайнятості, торговельну політику, політику переселення на постраждалих територіях відповідно до потенційних промислових кластерів та надалі інтегруватися у глобальні ланцюги постачання та виробничі активи.

Ось що Наталуха називає «брюссельським планом».

Читайте також: Другий наступ закінчиться такою ж поразкою російської армії, як і перший – Гербст

«Це заощадить час, гроші та зусилля щодо відновлення країни, зміцнить місце України в європейській сім'ї та світовій економіці, забезпечить захист від будь-яких подальших посягань із боку росії через 5-10-20 років», - вважає він.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний опір російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було застосовано масштабні санкцї з боку світової спільноти, зокрема в енергетичному секторі. Поставлено завдання відмовитись від російського газопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-