Єврокомісія пропонує скасувати мита на український експорт – Шмигаль

Єврокомісія пропонує скасувати мита на український експорт – Шмигаль

Оновлено
Укрінформ
Європейська комісія запропонувала скасувати на один рік імпортні мита на український експорт до Європейського Союзу.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Твіттері, передає Укрінформ.

«Європейська комісія запропонувала сьогодні скасувати на один рік імпортні мита на весь український експорт до ЄС. Вдячний Єврокомісії та віцепрезиденту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу за цей безпрецедентний жест підтримки України у війні. Цей крок допоможе українським виробникам та експортерам під час російської агресії», - зазначив глава уряду.

Згодом Шмигаль пояснив, що ЄС ніколи раніше не вживав таких масштабних заходів із лібералізації торгівлі щодо жодної країни.

За його словами, для українського бізнесу це відкриває додаткові можливості, а продукція стає більш конкурентоздатною на європейському ринку.

Читайте також: Канада та Україна почнуть перемовини про розширення Угоди про вільну торгівлю

Він розповів, що про скасування мит Україна вела перемовини з європейськими колегами й вдячна за підтримку.

«Уряд має домовленості й веде переговори з Польщею, Румунією, Литвою, Німеччиною та іншими країнами, аби пустити наш експорт через порти цих країн. Ми зруйнували плани ворога на повну блокаду нашої економіки. Працюємо далі, аби, крім країн ЄС та Великої Британії, рішення про скасування мит на українську продукцію ухвалили й інші наші союзники», - додав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Рада може повернути мита на ввезені в Україну автомобілі

Раніше Велика Британія повідомила про скасування всіх ввізних мит і тарифних квот у торгівлі з Україною. Сторони юридично оформлять відповідне рішення найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-