Україна просить МАГАТЕ допомогти з обладнанням для атомних станцій

Україна просить МАГАТЕ допомогти з обладнанням для атомних станцій

Укрінформ
Україна направила Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) перелік обладнання, необхідного для підтримання безпечної роботи атомних станцій.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз агентства.

“Україна передала МАГАТЕ всеохопний перелік обладнання, яке країна потребує для безпечної та надійної роботи її ядерних об’єктів під час нинішнього конфлікту”, - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що “багато держав - членів МАГАТЕ висловили готовність надати таку допомогу”. “Надісланий Україною у п’ятницю запит покриває широкий перелік обладнання для різних ядерних об’єктів у країні. Серед іншого, до нього входять: різноманітні засоби вимірювання радіаційного фону, захисні матеріали, допомога, пов’язана з ІТ-сферою, системи постачання енергії, а також дизельні генератори”, - зазначають у МАГАТЕ.

Читайте також: МАГАТЕ відновило зв’язок із Чорнобильською АЕС

Нагадаємо: генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі планує наступного тижня відвідати Чорнобильську АЕС разом з групою експертів з ядерної та фізичної безпеки.

Чорнобильську АЕС захопили російські війська у перший день масштабного вторгнення - 24 лютого. 20 березня Україні вдалося провести часткову ротацію персоналу станції та евакуацію осіб, які там перебували.

31 березня російські загарбники залишили територію ЧАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-