Зеленський виступить на спеціальній сесії Світового банку

Зеленський виступить на спеціальній сесії Світового банку

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у четвер пізно ввечері виступить на спеціальній сесії Світового банку за участю керівництва МВФ та сорока міністрів фінансів.

Про це розповів заступник керівника Офісу глави держави Андрій Сибіга на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні у Президента буде ще один виступ пізно ввечері, на спеціальній сесії Світового банку, участь у якій бере керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку та інших міжнародних фінансових інституцій плюс 40 міністрів фінансів», - зазначив Сибіга.

Він додав, що українська сторона очікує суттєвих рішень, які дозволять мінімізувати негативні наслідки для української економіки від російської агресії.

Водночас заступник керівника ОП проінформував, що внаслідок розв’язаної росією війни Україна вже зазнала значних збитків.

«Станом на сьогодні ми можемо говорити про збитки в понад 560 млрд доларів США. Ми це доводимо до наших партнерів. Ми теж очікуємо відповідну підтримку, тому що допомагаючи нам, вони допомагають і собі. Мова іде і про продовольчу безпеку, і про запобігання як фінансовій, так і продовольчій глобальній кризі», - підкреслив він.

Читайте також: Світовий банк знизив прогноз економічного зростання і готує пакет допомоги на $170 мільярдів

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-