Світовий банк знизив прогноз економічного зростання і готує пакет допомоги на $170 мільярдів

Світовий банк знизив прогноз економічного зростання і готує пакет допомоги на $170 мільярдів

Укрінформ
Світовий банк знизив прогноз світового економічного зростання через війну між Росією та Україною та готує пакет допомоги у розмірі $170 мільярдів на тлі наслідків війни в Україні.

Про це заявив президент Світового банку Девід Малпасс, повідомляє Укрінформ з посиланням на Fox Business.

«Світовий банк знизив свій прогноз глобального зростання в 2022 році до 3,2%, що є різким зниженням у порівнянні з січневим прогнозом на рівні 4,1%... Зниження пов’язане зі скороченням перспектив для регіону Європи та Центральної Азії, до яких входять як росія, так і Україна», - повідомив Малпасс.

У минулому році рівень зростання світової економіки становив 5,7%.

За словами президента Світового банку, війна між росією та Україною – найгірший конфлікт, який Європа бачила за останні десятиліття. Вона посилила фінансовий тиск від пандемії COVID-19, а також зростання вартості життя, що вимагає надання негайної допомоги.

«Світовий банк готує пакет витрат у розмірі 170 мільярдів доларів, призначений для компенсації деяких економічних наслідків війни», - повідомив очільник банку.

Читайте також: Дефіцит бюджету у наступні місяці може сягати до $5 мільярдів – Шмигаль

Планується, що протягом наступних трьох місяців буде задіяно 50 мільярдів доларів, а на наступний рік буде виділено додатково 120 мільярдів доларів. Цю ініціативу буде також обговорюватимуть цього тижня під час щорічної весняної зустрічі з Міжнародним валютним фондом.

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозом Світового банку економіка України через війну зазнає падіння майже на 45,1% у 2022 році, а ВВП росії впаде на 11,2%. Світовий банк вже допоміг Україні на суму майже 1 мільярд доларів і пообіцяв виділити вдвічі більше в наступні місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-