У РНБО пояснили, чому «неспроможність» США замінити російський газ у ЄС – фейк

У РНБО пояснили, чому «неспроможність» США замінити російський газ у ЄС – фейк

Укрінформ
російська пропаганда активно просуває твердження, що США не в змозі замінити постачання російського газу до ЄС у разі припинення транспортування. 

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони.

"Загальний обсяг видобутку зрідженого газу в США наразі становить 120 мільярдів кубометрів на рік і до 2025 року збільшиться ще на 70 мільярдів кубометрів. Проєкти з сукупним обсягом видобутку 206 мільярдів кубометрів газу вже отримали в США федеральні дозволи", - повідомляють в РНБО.

Читайте також: Франція не потребує російського газу і підтримує ембарго на енергоносії – Макрон

Там нагадали, що минулого місяця голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила про угоду, укладену з президентом США Джо Байденом, згідно з якою США збільшить додаткові постачання до ЄС зрідженого газу до 50 мільярдів кубометрів на рік.

"Ці постачання поступово замінять імпорт ЄС із росії, який минулого року становив 155 мільярдів кубометрів газу", - наголошують в РНБО.

Читайте також: У шостому пакеті санкцій ЄС щодо росії планується нафтове ембарго - Єрмак

Таким чином, як зауважують у Центрі протидії дезінформації, поставлене ​​Європою завдання ліквідувати залежність від російського газу покликане нівелювати наміри російського керівництва використовувати постачання енергоносіїв до ЄС як важіль впливу.

Як повідомляв Укрінформ, британська нафтогазова компанія Shell почала відкликати персонал зі своїх спільних підприємств з російським ПАТ «Газпром», у рамках плану виходу з рф у відповідь на війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-