росія зобов'язала свої компанії піти із західних бірж - ЗМІ

росія зобов'язала свої компанії піти із західних бірж - ЗМІ

Укрінформ
Президент рф володимир путін підписав закон, який зобов'язує всі російські компанії провести делістинг з іноземних бірж і розмістити свої акції на російських.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Коммерсант» з посиланням на підписаний документ на порталі правової інформації рф.

Таким чином, оборот депозитарних розписок на іноземних біржах має припинитись за 10 днів з моменту опублікування закону. Компаніям дадуть п'ять робочих днів, щоб вжити необхідних заходів для розірвання договорів про розміщення депозитарних розписок. В окремих випадках уряд росії може дозволити подальший обіг уже випущених акцій за межами країни.

Читайте також: Знецінені державні папери путін дозволив купувати за гроші фонду добробуту

Зазначається, що російські компанії зобов'язали повернутися на тлі падіння акцій найбільших російських емітентів на Лондонській біржі (LSE) після початку війни рф в Україні 24 лютого.

На ринках США і ЄС торгується більш як 30 депозитарних розписок російських компаній, включаючи "Газпром", "Роснефть", "Лукойл".

Читайте також: Британія ввела нові санкції проти 206 осіб з рф та Медведчука

На думку аналітиків, новий закон дасть змогу росіянам вийти із заморожених у рамках санкцій активів. При цьому міжнародні банки можуть заробити десятки мільйонів доларів на делістингу російських компаній за кордоном.

Читайте також: Німецький уряд розглядає можливість націоналізації дочок російських енергомонополістів

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-