Британія суттєво збільшить постачання газу до Євросоюзу - ЗМІ

Британія суттєво збільшить постачання газу до Євросоюзу - ЗМІ

Укрінформ
Велика Британія може значно збільшити постачання природного газу до країн ЄС на тлі їхніх спроб скоротити залежність від російських енергоносіїв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Компанія National Grid очікує зростання експорту газу з Британії до Європи з квітня по вересень, коли починається заповнення газосховищ перед зимою.

За оцінками National Grid, середній експорт природного газу з Великої Британії до Європи становитиме 5,4 млрд кубометрів у порівнянні з 0,7 млрд кубометрів улітку 2021 року.

Зазначається, що скраплений природний газ буде як ніколи важливим. У National Grid очікують, що його поставки сягнуть 6,4 млрд кубометрів проти 5,1 млрд кубометрів минулого літа.

Читайте також: Сербія хоче зменшити залежність від російського газу

Велика Британія отримує лише близько 3% газу з росії, тоді як Європейський Союз покладається на росію приблизно на 40%. Кілька європейських країн заявили, що зменшують залежність від російського газу після початку війни в Україні.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: Греція буде шукати власний газ, аби позбавитися від енергетичної залежності - прем’єр

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора. З початку війни ЄС застосував уже п'ять пакетів санкцій та розглядає запровадження шостого пакета обмежувальних заходів, що можуть включати цільові дії проти російського енергетичного сектора

Україна пропонує міжнародним партнерам застосувати "іранську модель" санкцій проти Газпрому, коли російський газ постачатиметься до ЄС, але кошти за нього не йтимуть у росію, а перераховуватимуться на спеціальні депозитні рахунки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-