Посівну кампанію почали в усіх областях, окрім Луганської - Шмигаль

Посівну кампанію почали в усіх областях, окрім Луганської - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що посівну кампанію розпочали в усіх областях України, окрім Луганської.

Як передає Укрінформ, про це він сказав на брифінгу у вівторок.

“В усіх областях, крім Луганської, почали посівну кампанію. Допомагаємо аграріям. Надали їм пільгового фінансування вже на 3,5 млрд грн. На сьогоднішньому засіданні Уряду прийняли рішення щодо максимального спрощення реєстрації сільгосптехніки. Робимо це для того, аби посівна та роботи в полі ніде не зупинялися”, - розповів Шмигаль.

Як повідомлялося, раніше у Міністерстві аграрної політики України спрогнозували, що за песимістичним сценарієм цього року в Україні може бути засіяно 70% посівних площ. Якщо території Чернігівської та Сумської області, які мають величезні аграрні площі, вдасться розмінувати у найближчі тижні, можливо, площа посівної зросте до 80%.

Читайте також: Уряд виділив додаткові 2,3 мільярда на кредити аграріям за програмою «5-7-9»

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-