Уряд виділив додаткові 2,3 мільярда на кредити аграріям за програмою «5-7-9»

Уряд виділив додаткові 2,3 мільярда на кредити аграріям за програмою «5-7-9»

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову про додаткове виділення понад 2,3 мільярда гривень для реалізації змін щодо пільгового кредитування підприємців сільськогосподарської галузі у межах програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Про це у своєму зверненні сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«Додатково виділили сьогодні 2,3 млрд гривень на програму «5-7-9». Цю програму ми також переформатували. Тепер кожен підприємець може отримати кредит під 0% в розмірі до 60 млн гривень. Відсотки перед банком сплатить держава», — наголосив Шмигаль.

За його словами, перезапуск та відновлення роботи бізнесу — необхідна умова стійкості економіки України, тому уряд намагається всіляко сприяти цьому.

Читайте також: З початку війни банківська система видала 2,3 мільярда кредитів – Шевченко

Як повідомлялося, 5 квітня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та представники державних банків і бізнес-асоціацій України обговорили питання кредитування бізнесу в умовах воєнного стану. На думку очільника уряду, банки, зокрема державні, мають достатньо ліквідності, аби кредитування запрацювало повною мірою. Під час зустрічі Прем'єр-міністр закликав банки активніше і сміливіше кредитувати бізнес у межах програми підтримки «Доступні кредити 5-7-9%»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-