З початку війни банківська система видала 2,3 мільярда кредитів – Шевченко

З початку війни банківська система видала 2,3 мільярда кредитів – Шевченко

Укрінформ
Кредитний портфель банківської системи з початку широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну не зменшився; за цей період видано 2,3 млрд грн кредитів.

Про це в інтерв’ю Економічній правді розповів голова Національного банку України Кирило Шевченко, передає Укрінформ.

«З початку війни банківська система видала 2,3 млрд грн кредитів. Тобто кредитний портфель банківської системи не зменшився. У планах банків стоїть зараз ще додаткове кредитування аграрної галузі на 40 млрд грн. Це плани банків – учасників програми. На 1 квітня це 12 банків. Пакети документів ще 17 банків на стадії підписання», – наголосив Шевченко.

За його словами, Нацбанк разом з урядом вже напрацьовують інструменти для збільшення банківського «апетиту» до кредитування. Ключова роль в процесі відновлення економіки буде відведена саме держбанкам, адже вони у нинішніх умовах продовжують ефективно працювати.

Читайте також: Робота банківської системи має стати драйвером пожвавлення економіки – Шмигаль

«Якщо виокремити приріст кредитних портфелів за часів повномасштабної війни саме державних банків, то вони станом на 1 квітня надали додатково кредитів на суму 12,8 млрд грн. Це 15% приросту кредитного портфеля за попередній рік, в якому державні банки продемонстрували рекордний приріст», – уточнив Шевченко.

Голова НБУ додав, що тільки за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» державні банки з початку війни видали більше ніж 800 кредитів на загальну суму 1,2 млрд гривень.

Як повідомлялося, 5 квітня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та представники державних банків і бізнес-асоціацій України обговорили питання кредитування бізнесу в умовах воєнного стану.

На думку очільника уряду, банки, зокрема державні, мають достатньо ліквідності, аби кредитування запрацювало повною мірою. А тому він закликав банки активніше і сміливіше кредитувати бізнес у межах програми підтримки «Доступні кредити 5-7-9%».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-