Загроза транзиту газу: через дії рф Україна може втратити контроль над важливим об'єктом ГТС

Загроза транзиту газу: через дії рф Україна може втратити контроль над важливим об'єктом ГТС

Укрінформ
Втручання російських військових в операційну роботу компресорної станції «Новопсков» може призвести до зупинки транзиту газу через ГВС «Сохранівка».

Про це повідомляє пресслужба Оператора ГТС в Телеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що наразі спостерігаються грубі втручання представників рф та підконтрольних їм незаконних збройних формувань в операційну роботу та технологічні процеси транспортування газу через компресорну станцію (КС) "Новопсков" у Луганській області", - йдеться у повідомленні.

"ОГТСУ зафіксовано низку дій з боку окупантів, які передбачають зміни в роботі комунікаційного обладнання та технологічних режимів, що фактично може спричинити втрату операційного контролю над обладнанням КС. Це призведе до значних ризиків цілісності газотранспортної системи, стабільності режимів транспортування газу, та в результаті – до неможливості виконання транспортування газу через КС, зокрема в межах транзитного контракту", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в разі неприпинення втручання в роботу станції Оператор ГСМ буде змушений зупинити роботу цього об’єкту. Своєю чергою зупинення КС "Новопсков" означатиме зупинку транзиту через ГВС "Сохранівка".

Читайте також: Через бойові дії в Україні відключені 42 газорозподільні станції

Через КС "Новопсков" проходить майже третина транзиту до Європи з газовимірювальної станції (ГВС) "Сохранівка".

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-