Через бойові дії в Україні відключені 42 газорозподільні станції

Через бойові дії в Україні відключені 42 газорозподільні станції

Укрінформ
Через ворожі обстріли, станом на 12:00 18 березня, в Україні відключено 42 газорозподільні станції (ГРС). 

Про це повідомляє ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Внаслідок бойових дій відключено 42 газорозподільних станції (ГРС) з 1395. Компанія продовжує роботу з відновлення транспортування газу на об'єктах, що зазнали пошкоджень, - там, де це наразі можливо з урахуванням бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Крім того, через ворожі обстріли пошкоджень зазнала КС Мар’ївка на Миколаївщині: трубно-технологічна обв’язка перед АПО газу, виробничі будівлі та інша інфраструктура без розгерметизації. Співробітники компанії не постраждали. Зазначається, що на виконання функцій з транспортування газу інцидент не вплинув.

ОГТСУ вирішив встановлювати сонячні панелі на ГРС у зонах бойових дій та підвищеного ризику як резервний варіант електропостачання у разі пошкодження електричних мереж. У компанії розраховують, що це дозволить газорозподільним станціям безперебійно виконувати свої функції в межах транспортування газу.

Повідомляється також, що за попередню добу для потреб країни імпортовано з ЄС майже 10 млн кубометрів природного газу. Всього протранспортовано українським споживачам 93,5 млн кубометрів "блакитного палива".

Як повідомлялося, через бойові дії понад 273 тисячі домогосподарств залишаються без газо- та теплопостачання. Російські загарбники обстрілюють, зокрема, об'єкти газової інфраструктури, що ставить під загрозу транспортування "блакитного палива" в Україні та транзит до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-