Шмигаль обговорив із президентом Європейського інвестбанку план відновлення України

Шмигаль обговорив із президентом Європейського інвестбанку план відновлення України

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із Президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойєром план відновлення України та наповнення Фонду відновлення.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в Телеграмі глави українського уряду.

“План відновлення України та наповнення Фонду відновлення обговорили під час онлайн-розмови з Президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойєром. За попередніми підрахунками, загальні втрати, спричинені війною, перевищать $1 трлн у найближчі роки”, - зазначив Шмигаль.

За його словами, сьогодні уряд готує План відновлення України й архітектуру Фонду відновлення, що включає таку підтримку поточного функціонування України – економіка воєнного часу, відновлення економіки після воєнних дій – швидке відновлення критичної інфраструктури та послуг, а також подальший розвиток та модернізацію України – заходи, спрямовані на стійке, швидке та стале зростання.

Читайте також: Україна втратить через війну понад $1 трильйон – Шмигаль

Зазначається, що для реалізації такого масштабного Плану необхідно об’єднати фінансові ресурси.

“План відновлення та Фонд відновлення стануть складовими ініціативи, яка об’єднає весь світ на підтримку відновлення України – United 24. Уряд вважає інвестиційні ресурси Банку одним із пріоритетних джерел для фінансування проєктів розвитку”, - ідеться в повідомленні.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-