Для відновлення зруйнованої війною енергетичної інфраструктури України створили фонд

Для відновлення зруйнованої війною енергетичної інфраструктури України створили фонд

Укрінформ
Енергетичне співтовариство ухвалило рішення щодо створення Фонду енергетичної підтримки України для протидії наслідкам російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України у Фейсбуці.

Зазначається, що донорами Фонду енергетичної підтримки України стануть переважно держави-члени ЄС, а також міжнародні компанії і корпорації.

Консолідовані кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України, розпочатих російською військовою агресією.

Передбачається, що Міненерго буде координувати запити українських компаній на проведення відповідних відновлюваних робіт. Водночас процедуру обрання постачальників будуть реалізовувати міжнародні закупівельні агентства із досвідом у галузі енергетики.

Читайте також: Україна продовжує наполягати на введенні повних енергетичних санкцій проти росії - Галущенко

Перевагу у закупівлях надаватимуть українським виробникам, які запропонують найвигідніше співвідношення ціни та якості, а також зможуть виконати замовлення за мінімальні строки.

Як повідомляв Укрінформ, компанії, що входять до Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії, надали Україні допоміжні матеріали й устаткування для проведення робіт з відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-