За місяць війни Концерн РРТ зазнав понад 600 мільярдів збитків

За місяць війни Концерн РРТ зазнав понад 600 мільярдів збитків

Укрінформ
Російські війська за місяць війни завдали інфраструктурі державного Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення збитків на понад 600 мільярдів гривень.

Про це в інтерв'ю виданню «Сьогодні» повідомив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, передає Укрінформ.

«За приблизними оцінками Концерну PPT, за місяць війни Росія завдала шкоди на понад 600 млрд грн. Це попередні оцінки, невдовзі буде ухвалена методика оцінювання збитків від війни. Попри це, наш Концерн РРТ сьогодні – основний технічний постачальник правдивої інформації в країні», – сказав він.

За даними Щиголя, понад два десятки передавальних телевізійних підстанцій Концерну РРТ зазнали російських обстрілів і повністю або частково зруйновані.

«Загалом через різні причини 46 населених пунктів не мають змоги отримувати послуги ефірного телерадіомовлення (здебільшого – Харківська, Сумська, Запорізька, Донецька, Луганська та Херсонська області). Це й через руйнування, і через відсутність енергопостачання, через спроби агресора організувати власне мовлення або через мародерство, вчинене російськими солдатами», – додав голова Держспецзв'язку.

Крім того, у восьми населених пунктах – Зоринівка, Марківка, Широкий, Старобільськ, Біловодськ, Херсон, Василівка, Генічеськ – окупанти перекомутовали обладнання на російські канали.

Читайте також: «Прямий» та «5 канал» заявляють, що Концерн РРТ вимкнув їхнє мовлення

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-