В Енергоатомі прокоментували таємну домовленість росії з МАГАТЕ

В Енергоатомі прокоментували таємну домовленість росії з МАГАТЕ

Укрінформ
У НАЕК "Енергоатом" прокоментували оприлюднені домовленості голови росатома з МАГАТЕ, які начебто домовилися без політики обговорювати виключно професійні проблеми.

Про це йдеться у заяві НАЕК "Енергоатом" в Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Олексія Ліхачова, керівника російської атомної держкорпорації, які він сказав у суботу, 2 квітня, росатом і МАГАТЕ домовилися без політики обговорювати виключно професійні проблеми.

Було озвучено, що для російської сторони начебто «головне завдання у складних сучасних умовах – забезпечити максимальну безпеку роботи атомних об'єктів України… Звичайно ж, залишитися поза політикою, поза політичними оцінками, кинувши 110 відсотків потенціалу на вирішення лише технологічних завдань – це велика заслуга нинішнього керівництва МАГАТЕ».

У НАЕК "Енергоатом" прокоментували ці заяви.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ очолить місію на Чорнобильській АЕС

"Якщо дійсно така домовленість між МАГАТЕ і росатомом має місце, то:

МАГАТЕ вважає війну і акти ядерного тероризму в Україні «політичними питаннями», які не обговорюватиме з росією, і, відповідно, не збирається ними займатися;

обстріли атомних енергоблоків видаються МАГАТЕ цілком нормальними, аби не було ядерного вибуху та витоку радіації", - зазначили в компанії.

Якщо МАГАТЕ і росатом справді домовилися, то "пан Гроссі фактично нічого не має проти акта агресії рф, мовчазно погоджуючись із тим, що безпеку атомних об’єктів України забезпечуватиме росатом", додали в Енергоатомі.

Читайте також: Директор ЧАЕС розповів про мародерство окупантів на станції

Як нещодавно заявляв сам Гроссі, після відвідання минулого тижня України на зворотньому шляху до Відня він провів "продуктивну зустріч" із російською делегацією у Калінінграді.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі здійснив дводенний візит в Україну, в ході якого відвідав Южно-Українську АЕС.

Пізніше Гроссі відмовився від свого плану сприяти укладенню угоди між росією та Україною про захист ядерних об'єктів під час війни. Він пообіцяв відправити місію експертів на Чорнобильську АЕС, яка була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого і ввечері 31 березня була ними залишена.

На сьогодні захопленою окупантами є Запорізька атомна електростанція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-