МАГАТЕ направить експертну місію на ЧАЕС

МАГАТЕ направить експертну місію на ЧАЕС

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) найближчими днями відправить місію експертів на Чорнобильську АЕС, залишену російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє APA із посиланням на гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

"Після виведення російських військ з Чорнобиля Міжнародне агентство з атомної енергії найближчими днями планує направити експертів на колишню українську атомну електростанцію", - йдеться у повідомленні.

За словами Гроссі, він сам очолить експертну місію. МАГАТЕ також надасть іншим ядерним об’єктам в Україні обладнання та необхідну експертизу.

Як зазначає APA, Гроссі відмовився від свого плану домовитися про угоду між росією та Україною про захист ядерних об'єктів під час війни. "Я вирішив, що важливо працювати над безпекою електростанцій", - зазначив він.

Гендиректор МАГАТЕ додав, що конкретна допомога важливіша за тривалі переговори.

Як повідомлялося, за інформацією НАЕК «Енергоатом», російські війська, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у зоні відчуження, 31 березня двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю.

Пізніше у компанії повідомили, що станом на вечір 31 березня сторонніх осіб на майданчику ЧАЕС немає.

Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-