Нацбанк закликав світові центробанки заборонити розрахунки у російських і білоруських рублях

Нацбанк закликав світові центробанки заборонити розрахунки у російських і білоруських рублях

Укрінформ
Національний банк України закликав центробанки Японії, Великобританії, США, ЄС та Єврокомісію заборонити розрахунки у російських та білоруських рублях у своїх країнах. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НБУ.

Зазначається, що запроваджені міжнародними партнерами України санкції проти російської федерації безперечно є безпрецедентними. Проте з огляду на продовження військових дій тиск на агресора з боку міжнародної спільноти має посилюватися.

«Голова Національного банку України Кирило Шевченко звернувся до центробанків Японії, Великобританії, США, ЄС та Європейської комісії з проханням запровадити повну заборону для фінансових організацій цих країн та їхніх контрагентів розрахунків у російських та білоруських рублях. Йдеться, зокрема, і про заборону на відкриття рахунків у російській валюті та здійснення обмінних операцій рубля на інші валюти», - йдеться у повідомленні.

В НБУ уточнили, що на сьогодні агресор робить усе можливе, аби перевести торгівлю енергетичними та іншими природними ресурсами на розрахунки в рублях, створюючи у такий спосіб додатковий попит і підстави для зміцнення національної валюти.

«Заборона розрахунків у російських рублях дасть змогу зірвати плани держави-агресора щодо переходу на виплати у своїй національній валюті. Цей крок допоможе зберегти статус-кво в торгових розрахунках з росією», - додали в Нацбанку. 

Як повідомлялося, раніше Нацбанк звернувся до центробанків Канади, Японії, Великої Британії, США, Швейцарії та Європейського центрального банку із закликом переглянути та розірвати кореспондентські відносини з усіма банками росії і білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-