Швейцарія планує проголосувати за закриття росії і білорусі доступу до ресурсів ЄБРР

Швейцарія планує проголосувати за закриття росії і білорусі доступу до ресурсів ЄБРР

Укрінформ
Швейцарія має намір проголосувати за рішення з питання закриття доступу до ресурсів Європейського банку реконструкції та розвитку для росії та білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України у Фейсбуці.

"Швейцарія має намір проголосувати за рішення з питання закриття доступу до ресурсів ЄБРР для росії та білорусі. Про це стало відомо під час зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з міністром фінансів Швейцарської Конфедерації Улі Маурером", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Марченко висловив подяку уряду Швейцарії за підтримку України, зокрема за впровадження санкцій проти юридичних та фізичних осіб росії, незважаючи на історично усталений нейтральний статус Швейцарії. На сьогодні швейцарський список підсанкційних осіб повністю відповідає санкційній політиці ЄС.

Окремо міністр фінансів України звернув увагу на наявність значних російських фінансових активів в банках Швейцарії та звернувся з проханням застосувати до них санкційні заходи.

“Критично важливо, аби росія не мала шляхів для уникнення санкцій, особливо у банківському секторі. Санкції проти росії мають бути посилені”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив про закриття своїх представництв у москві та мінську через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-