Німеччина і Франція готуються до можливого припинення імпорту російського газу

Німеччина і Франція готуються до можливого припинення імпорту російського газу

Укрінформ
Німеччина і Франція готуються до можливого припинення імпорту російського газу після заявленої росією вимоги платити з 1 квітня рублями за поставки, на яку європейці відповіли відмовою.

Про це заявив міністр економіки Франції Бруно Ле Мер у Берліні під час пресконференції з міністром економіки Німеччини Робертом Хабеком, повідомляє телеканал BFMTV, передає Укрінформ.

«Можливо, виникне ситуація, коли завтра, за дуже особливих обставин, російського газу більше не буде (...) ми повинні готувати ці сценарії, і ми їх готуємо», – сказав Мер.

Берлін і Париж водночас підтвердили свою відмову оплачувати поставки російського газу в рублях, як того вимагає путін.

"Контракти передбачають валюту, в якій вони виконуються, і тому контракти повинні виконуватися в даній валюті. Контракти є контракти", - заявив Ле Мер.

Як повідомлялося, в четвер, 31 березня, путін повторив свої погрози, заявивши, що з п’ятниці, 1 квітня, його країна більше не буде постачати газ «недружнім» країнам, які відмовляються платити за нього в рублях. Він додав, що в разі відмови "діючі контракти будуть припинені". До війни, яку росія розв’язала проти України, Європейський Союз імпортував 40% газу з росії. Німеччина була особливо залежною, її частка становила 55%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-