Парламент ухвалив закон для ефективної роботи Експортно-кредитного агентства

Парламент ухвалив закон для ефективної роботи Експортно-кредитного агентства

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон для забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства (ЕКА).

Як передає Укрінформ, за ухвалення в другому читанні та в цілому відповідного законопроєкту №3793 про внесення змін до Закону України "Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту" проголосували 353 народних депутати.

Документ передбачає розширення можливостей ЕКА здійснювати страхування та перестрахування експортного факторингу. Розмір початкового статутного капіталу ЕКА, що формується за рахунок коштів державного бюджету, збільшено до не менш як 2 млрд гривень.

Основною метою збільшення початкового статутного капіталу ЕКА є покращення фінансової стійкості ЕКА відповідно до вимог Директив про платоспроможність Європейського Союзу та інструкцій провідних рейтингових компаній (S&P, Moody’s) щодо визначення достатнього рівня капіталу страхової компанії.

Документ розширює сферу підтримки українського експорту з доданою вартістю, зокрема за рахунок товарів переробної промисловості, а також спрощує порядок реалізації завдань та основних напрямів діяльності ЕКА.

Як повідомлялось, із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-