До бюджету надійшли понад $2 мільярди та €1 мільярд міжнародної допомоги

До бюджету надійшли понад $2 мільярди та €1 мільярд міжнародної допомоги

Укрінформ
Міжнародні партнери з початку війни надали Україні більше 2 млрд доларів та 1 млрд євро допомоги.

По це в зверненні повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко, передає Укрінформ.

Зокрема, це допомога від МВФ (1,4 млрд дол.), макрофінансова допомога Європейського Союзу (вже надійшло в бюджет 600 млн євро), Світового банку (транш у 312 млн євро та створений Банком трастовий фонд, до якого приєднуються окремі уряди), Європейського інвестиційного банку (вже надійшло 400 млн євро).

Марченко окремо подякував тим країнам, які вже надали і оголосили про готовність надати Україні безповоротну допомогу, зокрема, урядам Італії, Великої Британії, Латвії, Литви, Даніі, Ісландії, інших країн ЄС.

Міністр підкреслив, що робота з міжнародними партнерами ведеться в режимі 24/7, у тому числі — на «санкційному фронті».

«Я комунікую з міжнародними інвестиційними банками, інвестиційними фондами, великими компаніями, які платять податки в росії. Ми бачимо результати по цьому напрямку. Багато з тих, до кого ми зверталися, скорочують свою присутність в росії і працюють над подальшими санкціями, про що я отримав особисті підтвердження від керівництва компаній. Безмежна подяка за ці рішення!» - наголосив Марченко.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Євросоюз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Австралія, Велика Британія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Сотні компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-