Посол України закликає фінського виробника шин закрити бізнес в рф

Посол України закликає фінського виробника шин закрити бізнес в рф

Укрінформ
Посол України у Фінляндії Ольга Діброва закликала фінського виробника шин Nokian Renkaat повністю припинити свій бізнес в росії через її агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відкритому листі, який опублікований на сторінці дипмісії у Фейсбуці.

«Тепер настав час зробити вибір. Тому я закликаю компанію Nokian Tyres припинити всі ділові зв’язки з російською федерацією. Інакше кров убитих росіянами в Україні та сльози постраждалих через російські злочини в Україні будуть на ваших руках», - написала Діброва.

Вона також перерахувала ряд варварських злочинів, які здійснюють російські війська в Україні, серед яких обстріли дитячих садків, шкіл та цивільної інфраструктури.

«Сьогодні весь вільний і демократичний світ стоїть на боці України, яка стикається з російською агресією. І уряд Фінляндії офіційно підтримує Україну», - зазначила посол.

Раніше Nokian Renkaat заявила, що перестане інвестувати у російський завод, проте виробник шин поки що не буде йти з росії. Таке рішення компанії зазнало критики, а 21 березня акції Nokian Renkaat впали.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз та низка інших країн, зокрема США, Канада, Японія, Австралія, Нова Зеландія запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Італійська компанія Pirelli, один із найбільших світових виробників шин, оголосила про призупинення діяльності в росії.

Також компанія Michelin припинила виробництво шин на території росії та експорт до країни своєї продукції.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває широкомасштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ismo Pekkarinen / AOP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-