Прем’єр Нідерландів: Європі треба відмовлятися від російського газу та нафти

Прем’єр Нідерландів: Європі треба відмовлятися від російського газу та нафти

Укрінформ
Прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Євросоюзу потрібно відмовлятися від російського газу та нафти та шукати альтернативу.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS, про це він сказав під час свого візиту до Литви.

“Під час свого візиту до Литви прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що ЄС занадто залежить від російського газу та нафти”, - йдеться у повідомленні.

Він також зазначив, що зробити це дуже швидко не вийде.

“Нам потрібно позбавитися цієї залежності. Це потрібно зробити якомога швидше, але це буде не завтра”, - сказав Рютте.

Також прем’єр Нідерландів провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським.

Рютте зателефонував Зеленському напередодні свого візиту до Туреччини. Вже завтра Рютте вирушить до Анкари на зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Вони обговорюватимуть війну в Україні за кілька днів до саміту НАТО, який відбудеться 24 березня

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина прагне незалежності від російського газу і переорієнтується на інших постачальників, серед яких Катар. Цьому був присвячений візит міністра економіки ФРН Роберта Габека у Доху в неділю.

Компанії, представники яких супроводжували міністра в поїздці, тепер продовжать детальні переговори з катарською стороною. Емірат є одним із найбільших у світі експортерів скрапленого природного газу.

Хоча скраплений газ дорожчий за російський трубопровідний, LNG-термінали, які ще треба побудувати, мають стати своєрідною страховкою для стабільного енергопостачання Німеччини в разі, якщо росія сама зупинить експорт.

До цього міністр побував у Норвегії та провів переговори з Канадою.

Російська загарбницька війна в Україні стала поворотним моментом у німецькій енергетичній політиці. Поки що частка російського імпорту в імпорті викопного газу до Німеччини становить близько 55%. Саме тому німецький уряд і Габек зокрема відхилив ембарго на російські поставки та попередив про серйозну шкоду німецькій економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-