Комітет Ради підтримує запровадження нафтового ембарго проти росії

Комітет Ради підтримує запровадження нафтового ембарго проти росії

Укрінформ
Комітет ВР з питань економічного розвитку підтримує запровадження нафтового ембарго проти російської федерації.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради, передає Укрінформ.

"Європейський Союз продовжує працювати над посиленням обмежувальних заходів, введених проти російської федерації через вторгнення російських військ в Україну. І найбільш потужним кроком, на якому наполягають країни Балтії, має стати запровадження нафтового ембарго проти росії, адже питому вагу в державному бюджеті рф становлять саме надходження від експорту енергоносіїв", - йдеться у повідомленні.

У Комітеті з питань промислової політики розуміють, що вибір відмови від російської нафти - це важкий крок, який призведе до підвищення цін на енергоносії в Європі, які зараз уже й так достатньо високі.

Проте всі інші спроби стримати росію за допомогою дипломатії та попередні пакети санкцій поки не призвели до успіху.

"Кожна крапля нафти, яку купує Євросоюз - це життя мирних мешканців, зруйновані та окуповані міста України. Закликаємо всіх європейських партнерів підтримати ініціативу країн Балтії та припинити закупівлю нафти, газу та іншої сировини з росії!", - закликали народні депутати.

Як раніше повідомлялося, цього тижня триває обговорення уже п’ятого пакету санкцій між міністрами закордонних справ ЄС. Очікується, зокрема, й участь президента США Джо Байдена.

з 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Ряд впливових європейських країн та лідерів запропонували утворити Міжнародний трибунал для розслідування та покарання злочинів, які путінська росія вчиняє зараз на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-