Німеччина купуватиме газ у Катару

Німеччина купуватиме газ у Катару

Укрінформ
Німеччина прагне незалежності від російського газу і переорієнтується на інших постачальників, серед яких Катар.

Цьому був присвячений візит міністра економіки ФРН Роберта Габек у Доху в неділю, повідомляє Укрінформ з посиланням на Tagesspiegel.

«Це крок на довгому шляху до «безпутінського» газу», - констатує видання. Воно припускає, що зустріч Габека з еміром Катару «очевидно, перевершила очікування». Держави домовилися вступити в довгострокове енергетичне партнерство.

Компанії, представники яких супроводжували міністра в поїздці, тепер продовжать детальні переговори з катарською стороною. Емірат є одним із найбільших у світі експортерів скрапленого природного газу.

«Якщо російський газ нам ще і може знадобитися цього року, то в майбутньому - ні. І це тільки початок. Тож хто має вуха, той почує», - надіслав міністр економіки ФРН сигнал кремлю.

Хоча скраплений газ дорожчий за російський трубопровідний, LNG-термінали, які ще треба побудувати, мають стати своєрідною страховкою для стабільного енергопостачання Німеччини в разі, якщо росія сама зупинить експорт.

До цього міністр побував у Норвегії та провів переговори з Канадою.

Російська загарбницька війна в Україні стала поворотним моментом у німецькій енергетичній політиці. Поки що частка російського імпорту в імпорті викопного газу до Німеччини становить близько 55%. Саме тому німецький уряд і Габек зокрема відхилив ембарго на російські поставки та попередив про серйозну шкоду німецькій економіці.

Фото: BERND VON JUTRCZENKA/DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-