Заяв Raiffeisen про припинення роботи у росії недостатньо - посол

Заяв Raiffeisen про припинення роботи у росії недостатньо - посол

Укрінформ
Посол України в Австрії Василь Химинець заявив, що заяви банківської групи Raiffeisen Bank International (RBI) про розгляд можливості виходу з рф є недостатньо, і закликав RBI до негайного припинення роботи на території держави-агресора.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це український посол сказав в коментарі австрійському радіо Ö1.

"У якості посла я звернувся до банку та закликав його залишити російський ринок, адже кожного дня, коли путін через цю діяльність відчуває свою підтримку – все більше і більше жінок і дітей в Украні гинуть, а інфраструктурні об’єкти руйнуються", - заявив Химинець.

Він закликав членів правління банківської групи "поглянути в очі багатьох-багатьох українців, які втратили своїх дітей та батьків, будинки" і може після цього вони зможуть прийняти рішення, куди і як має рухатися Raiffeisen Bank International.

Посол вказав на те, що будь-яка діяльність іноземних компаній в росії є фінансуванням російської військової промисловості шляхом сплати податків у бюджет рф.

Дипломат зазначив, що у четвер отримав листа від RBI про те, що банківська група розглядатиме перспективи своєї роботи в рф, включаючи можливість виходу. "Але я хочу чітко заявити: цього замало, і це – не те, що ми очікуємо", - заявив посол.

Він додав, що, за оцінками експертів, діяльність RBI в рф може використовуватися російськими олігархами та іншими громадянами для обходу накладених на росію санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Raiffeisen Bank International заявив, що війна в Україні "змушує RBI переглянути нашу позицію в росії". Було заявлено, що банк розглядає "всі стратегічні можливості щодо майбутнього АТ Райффайзенбанк росія, в тому числі ретельний спланований вихід з АТ Райффайзенбанк в росії".

Австрійські регіональні банки "Райффайзен Ландесбанкен" володіють близько 58,8% акцій RBI, решта знаходиться у вільному продажі.

Дочірня компанія RBI – "Райффайзенбанк" – входить у перелік системно значимих банків рф та входить у десятку найбільших банків країни за розміром активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-