Між Україною та МАГАТЕ готується угода про гарантії безпеки ядерних об'єктів – Котін

Між Україною та МАГАТЕ готується угода про гарантії безпеки ядерних об'єктів – Котін

Укрінформ
Між Україною та Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) готується угода про гарантії безпеки ядерних об'єктів. 

Про це заявив т.в.о. президента НАЕК "Енергоатом" Петро Котін в ефірі інформаційного марафону всеукраїнських каналів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що зараз працює український регулятор над цим (Держатомрегулювання - ред.). Готується угода між МАГАТЕ та Україною про те, щоб МАГАТЕ забезпечило гарантії щодо ядерного матеріалу, що знаходиться на атомних станціях, а також гарантії безпеки наших ядерних об'єктів", - сказав Котін.

За його словами, також немає остаточного рішення про візит очільника МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гросі в Україну, насамперед необхідно значно доопрацювати відповідну угоду.

Крім цього, Котін прокоментував можливу участь Держкорпорації "Росатом" у переговорах щодо безпеки українських ядерних об'єктів та запевнив, що з росією можна домовлятись лише про санкції проти них: "Все, що ми можемо з ними обговорювати, – це санкції проти них. Ось і все".

Як повідомлялося, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Персонал станції продовжує працювати, однак змушений узгоджувати свої дії із загарбниками. Крім того, в перший день агресії російськими військами була захоплена Чорнобильська АЕС.

Станом на 16 березня російські військові продовжують підривати снаряди та міни на території Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-