В Україні припинили роботу 42% малих підприємств

В Україні припинили роботу 42% малих підприємств

Опитування
Укрінформ
В Україні не працюють 42% малих підприємств. 31% призупинили роботу. У повному обсязі й далі працюють тільки 13% малих та середніх підприємств.

Такі дані проведеного 11-14 березня опитування наводить Європейська Бізнес Асоціація, передає Укрінформ.

Так, про повну відсутність резервних фінансових коштів повідомляють 24% опитаних представників МСБ. Втім, третина респондентів (32%) наголошують, що період фінансової стійкості їхнього бізнесу складатиме кілька місяців, і ще 22% розраховують на один місяць. Рік та більше зможуть протриматись тільки 5% опитаних представників МСБ у випадку, якщо не вдасться відновити діяльність.

«Наразі ж 42% малих підприємців не працюють взагалі, ще 31% призупинили, але хочуть відновлювати свою діяльність. У повному обсязі продовжують роботу тільки 13% представників МСБ. Ще 14% довелось обмежити географію діяльності, а 3% закрити частину торгових точок чи відділень. При цьому 13% перейшли на роботу онлайн», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що допомогою від держави у розмірі 6500 грн в рамках єПідтримки планують скористатися 51% опитаних, по 19% або не планують цього робити, або знаходяться в регіоні, на який не розповсюджується ця виплата.

Натомість малий та середній бізнес не припиняє активно допомагати армії та теробороні. Переважна більшість опитаних (67%) допомагають фінансово, 26% надають послуги, 24% постачають продукцію, 10% – медикаменти, 9% – засоби захисту/оборони. Ще 18% компаній підтримують своїх співробітників, що наразі захищають країну.

Як повідомлялося, вітчизняні бізнес-асоціації звернулись до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України з закликом терміново посприяти відновленню ділової активності в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-