Росія створює альтернативну систему фінансових розрахунків із трьома країнами – Кулеба

Росія створює альтернативну систему фінансових розрахунків із трьома країнами – Кулеба

Укрінформ
Росія знайшла три країни, з якими намагається створити альтернативні системи фінансових розрахунків, Україна і світ працюватимуть над тим, щоб втримати їх від цього кроку.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Росії вже відчувають вплив санкцій, але цього мало. Зрозуміло, що Росія зараз шукає обхідні шляхи. Вона знайшла три країни, на які тисне і з якими активно співпрацює, намагаючись створити альтернативні бізнес-моделі, альтернативні системи фінансових розрахунків", - сказав Кулеба.

Він додав, що українській стороні ці країни відомі, однак не назвав їх.

«Ми ці країни знаємо і як вони намагаються заробити гроші на українській крові, ми знаємо. Ми з ними будемо працювати, і не лише ми будемо працювати, щоб вони в цю історію сильно не лізли», - зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося, у рамках третього пакета санкцій проти Росії через її вторгнення до України посли ЄС погодили список семи банків Росії, які відключать від SWIFT: ВТБ, «Открытие», Промсвязьбанк, «Россия», ВЭБ. РФ, «Відкриття» та «Росія». Посли ЄС вирішили не застосовувати обмеження проти найбільшого в країні кредитора «Сбербанку», що частково належить російському газовому гіганту «Газпром».

Антипутінська коаліція на підтримку України почала підготовку четвертого пакету санкції проти Росії. Новий санкційний пакет включатиме видворення частини російських дипломатів, подальше посилення санкцій проти банківської системи та путінського оточення.

Крім того, ЄС розглядає створення так званого "реєстру російських корупціонерів", до якого увійдуть як представники влади, так і наближені до Кремля бізнесмени, які не зможуть мати фінансові відносини або робити бізнес з цивілізованим світом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-