МВФ і Світовий банк готують масштабні пакети підтримки для України

МВФ і Світовий банк готують масштабні пакети підтримки для України

Заява
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд разом із Групою Світового банку оголосили про підтримку України на тлі шокуючої агресії РФ, а також готовність терміново надати країни фінансову й іншу допомогу.

Про це йдеться у спільній заяві глав міжнародних фінансових інституцій Крісталіни Георгієвої й Девіда Малпасса, оприлюдненій у вівторок, передає Укрінформ.

«Наші установи працюють разом, щоби підтримати Україну на фінансовому й політичному фронтах, і терміново збільшують цю підтримку. Ми щодня спілкуємося з (українською – ред.) владою щодо кризових заходів», - зазначається в заяві.

Зокрема, МВФ опрацьовує відповідь на запит України щодо екстреного фінансування через Інструмент швидкого фінансування, який Виконавча рада може розглянути вже наступного тижня. Крім того, Фонд продовжує працювати над реалізацією програми Stand-By для України, яка діє до кінця червня та передбачає виділення ще $2,2 мільярда.

У Групі Світового банку готується пакет підтримки в розмірі $3 мільярдів, розрахований на фінансування впродовж ближчих місяців. Зокрема, вже цього тижня передбачається виділення перших $350 мільйонів в рамках термінового траншу для бюджетної підтримки, а також $200 мільйонів як екстреної допомоги на охорону здоров’я й освіту.

Світовий банк і МВФ також працюють разом над оцінкою економічних та фінансових наслідків конфлікту й кризи біженців на інші країни регіону та світу, зазначається в заяві. У цьому зв’язку готується політична, технічна та фінансова підтримка сусіднім з Україною країнам у разі потреби.

«Ця криза впливає на життя та засоби до існування людей по всьому світу, і ми пропонуємо їм повну підтримку», - зауважили глави МВФ і Групи Світового банку.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України обговорює з МВФ варіанти підтримки економіки та фінансового сектору нашої країни у період воєнного стану в Україні.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-