У Фінляндії готуються до можливого припинення постачання російського газу

У Фінляндії готуються до можливого припинення постачання російського газу

Укрінформ
Фінляндія вже готується до можливого припинення поставок природного газу з Російської Федерації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Як зазначається, перехід на інші джерела палива для теплоелектростанцій, які частково залежать від російського природного газу, навряд чи викличе серйозні проблеми у Фінляндії.

Однак для низки підприємств такий варіант може виявитися більш складним завданням.

Проблему забезпечення альтернативними видами палива вивчали на сталеливарному заводі компанії Ovako, печі якого частково працюють на російському газі.

"Ми уважно стежимо за ситуацією в Україні та вивчаємо різні варіанти заміни російського газу. Наш головний пріоритет - пошук альтернативи постачанню російського газу по всій країні, наприклад, використання газопроводу Balticconnector", - зазначила Анса Ряятарі, очільниця відділу комунікацій Ovako.

Генеральний директор компанії Gasgrid Finland Оллі Сипіля заявила, що для ринку Фінляндії газу буде достатньо, навіть у разі припинення постачання з РФ. За її словами, газопровід Balticconnector надає доступ до терміналів СПГ в Литві та мережі газопостачання Латвії.

Читайте також: Вітренко сказав, скільки газу потрібно імпортувати для наступного опалювального сезону

Як повідомлялося, 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками та РФ передбачають надання їм військової допомоги. Москва, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Рада Федерації 22 лютого дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-