Вітренко сказав, скільки газу потрібно імпортувати для наступного опалювального сезону

Вітренко сказав, скільки газу потрібно імпортувати для наступного опалювального сезону

Укрінформ
Для формування достатніх запасів на опалювальний сезон 2022-2023 років Україна має імпортувати 9-11 млрд кубометрів газу.

Про це сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко від час засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальний обсяг газу, який Україна імпортуватиме у 2022 році у межах формування достатнього ресурсу для сталого проходження опалювального сезону, складає приблизно 9-11 млрд кубометрів", - сказав Вітренко.

Він підкреслив, що за умови наявності достатнього фінансового ресурсу Нафтогаз планує із цього обсягу закупити 5-8 млрд кубометрів "блакитного палива". За словами Вітренка, для забезпечення наявності коштів для закупівлі терміново необхідно вирішити проблему різниці в тарифах: між встановленим та економічно обгрунтованим.

Читайте також: Україна збільшила імпорт газу

Очільник НАКу вважає, що компенсувати різницю в тарифах без перекладання додаткового тягаря на плечі громадян може держава і джерела такої компенсації має бути чітко визначене.

Як повідомлялося, група Нафтогаз планує імпортувати щонайменше 1,1 млрд кубометрів газу до кінця квітня. За рахунок власного видобутку Нафтогаз планує отримати ще близько 3,3 млрд кубометрів газу в першому кварталі.

Учасники газового ринку забронювали 227,78 млн кубометрів місячних потужностей та 67,3 млн кубометрів добових та внутрішньодобових потужностей для імпорту природного газу в Україну в лютому 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-