Україна збільшила імпорт газу

Україна збільшила імпорт газу

Укрінформ
Із початку лютого 2022 року в Україну імпортовано 162 млн кубометрів природного газу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив гендиректор ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон у Фейсбуці.

"Всього з початку лютого було імпортовано 162 млн кубометрів, з початку року - 218 кубометрів. Експорт/реекспорт газу складає 2-2,5 млн кубометрів на добу", - написав Макогон.

За його словами, з початку лютого спостерігається збільшення імпорту газу - наразі його добовий обсяг становить 13,5-14 млн кубометрів. При цьому більша частина імпорту надходить з Угорщини - в середньому 5,5 млн кубометрів на добу. Імпорт зі Словаччини становить близько 5 млн кубометрів на добу, решта газу надходить до України завдяки віртуальному реверсу з Польщі.

"У зв’язку з незвичайно теплою погодою та високою вартістю газу, що призвело до скорочення споживання газу промисловими споживачами, значно скоротилося споживання газу в Україні. В минулому році 11 лютого щодобове споживання складало майже 152 млн кубометрів, в цьому році - 106 млн кубометрів", - додав Макогон.

Читайте також: Імпорт газу скоротився на 90% – Оператор ГТС

Як повідомлялося, у січні 2022 року порівняно із січнем 2021 року імпорт газу до України скоротився на 90% - до 44,8 млн кубометрів. Імпорт газу в Україну у 2021 році становив 2,6 млрд кубометрів, що у 6 разів менше порівняно із 2020 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-