Україна може отримати $700 мільйонів від МВФ у березні - Гетманцев

Україна може отримати $700 мільйонів від МВФ у березні - Гетманцев

Укрінформ
Україна вже у березні цього року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду обсягом в 700 млн доларів у разі успішної роботи місії МВФ, що розпочалася 23 лютого.

Таку думку в кулуарах Верховної Ради висловив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо позитивних результатів місії та отримання чергового траншу в розмірі 700 мільйонів доларів. Незважаючи на ситуацію в країні, вона розпочала роботу. Я очікую, що, коли місія матиме позитивний результат, то вже в березні отримаємо транш», - розповів він.

Гетманцев переконаний, що початок роботи місії Міжнародного валютного фонду – це хороший «сигнал про стабільність, попри всі обставини, які мають місце в Україні».

Читайте також: Україна планує переговори з МВФ про нову програму підтримки - Нацбанк

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого 2022 року місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні для обговорення другого перегляду програми, що підтримується МВФ.

Раніше у Фонді заявили, що стежать за розвитком ситуації в Україні та планують провести другий перегляд програми кредитування stand-by у першому кварталі нинішнього року.

У червні 2020 року МВФ запустив програму кредитування України, яка передбачала виділення 5 млрд доларів; вона розрахована на 18 місяців. Перший транш у розмірі 2,1 млрд доларів був наданий одразу.

У листопаді минулого року Виконавча рада МВФ продовжила термін дії програми до кінця червня нинішнього року. Тоді ж було прийняте рішення про виділення другого траншу в розмірі близько 700 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-