Дніпровський метзавод витратив на екомодернізацію коксової батареї 170 мільйонів

Дніпровський метзавод витратив на екомодернізацію коксової батареї 170 мільйонів

Укрінформ
Дніпровський металургійний завод групи DCH Олександра Ярославського завершив капітальний ремонт коксової батареї №4. Проєкт дозволить зменшити викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДМЗ. 

Зазначається, що в рамках інвестпроєкту загальною вартістю близько 170 млн грн на коксохімічному майданчику заводу завершили ремонт 39 камер коксування. Замінили вогнетривку кладку з машинного і коксового боків, переклали опалювальні простінки. Встановили нову броню, газовідвідну арматуру та вузли армування.

На підприємстві стверджують, що завдяки герметизації вогнетривкої кладки і повнішому згорянню газу знизяться викиди забруднюючих речовин.

Генеральний директор ДМЗ Віталій Баш наголосив, що Дніпровський металургійний завод системно займається модернізацією основних фондів на коксохімічному майданчику. Крім капремонту коксової батареї №4, цього року на підприємстві розпочнеться будівництво системи бездимного завантаження шихти шляхом гідроінжекції.

За словами Баша, це підвищить ефективність роботи печей та значно знизить навантаження на довкілля.

Читайте також: Металургічна та аграрна продукція - основні складові українського експорту

Пресслужба також повідомляє, що з 2016 року Дніпровський металургійний завод інвестував в екологічні програми 475 млн грн. За цей час підприємство зменшило викиди в атмосферу майже на 25%.

Зараз на підприємстві діє інвестиційна програма в розмірі 400 млн дол., спрямована на модернізацію виробничих потужностей та зниження навантаження на довкілля.

Дніпропетровський металургійний завод ("Петровка") знаходиться у м. Дніпро, є одним з провідних виробників чавуну, сталі та прокату. Продукція підприємства постачається до 44 країн, тут працюють близько 6 тис. осіб.

Група Ярославського придбала ДМЗ у Evraz 1 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-