11 українських венчурних фондів претендують на звання «Інвестор року» премії Mazepa Awards

11 українських венчурних фондів претендують на звання «Інвестор року» премії Mazepa Awards

Укрінформ
11 українських венчурних фондів потрапили в лонг-лист премії Mazepa Awards у номінації «Інвестор року».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті премії.

Зазначається, що «Інвестор року» – одна з центральних номінацій премії. Номінантів відбирали за такими критеріями: більше трьох інвестицій у 2021 році, загальна сума інвестицій – понад 1 млн доларів і внесок SmartMoney.

У лонг-лист увійшли такі компанії.

USF (директор - Павло Карташов). З моменту заснування «Український Фонд Стартапів» профінансував більше ніж 230 проєктів на суму понад 6 млн доларів. Середній чек - 25 тис. доларів на pre-seed і 50 тис. доларів на seed-раунді. Кожний другий стартап із портфеля USF залучає додаткові інвестиції. Наразі фонд анонсував програму сприяння розвитку проєктів, які спеціалізуються на кібербезпеці.

Startup Wise Guys (засновники - Даг Айнсу, Крістобаль Алонсо, Герті Таммо). Акселератор-рекордсмен за кількістю угод за останні 4 роки – їх 25. Компанія пропонує стартапам на ранніх стадіях п'ятимісячну програму розвитку. Серед портфельних стартапів акселератора - CallPage, Promo Republic, Jetbeep та StepShot, Finmap, Onboard та інші.

U. Ventures (директор - Богдан Свиридов). Венчурний фонд, створений у 2017 році Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), фінансує стартапи з України та Молдови. У портфелі у U.Ventures - DRESSX, Fintech Farm, OneNotary, 3DLOOK, Turnkey Lender, Mate Academy, Youteam та інші стартапи.

SMRK (керуючий партнер – Андрій Довженко). Заснований у 2018 році і спеціалізується на фінансуванні проєктів на стадіях seed і Round A. За цей час уклали 10 угод. Серед портфельних компаній – застосунок Allset, системи безпеки Ajax, застосунок для трансляцій kitcast, софти Competera і Apostera, сервіс для бронювання доставки морепродуктів Seadora, компанія Esper Bionics та інші.

AVentures Capital (фаундери - Андрій Колодюк, Євген Сисоєв). Венчурний фонд, інвестиційний фокус якого охоплює розробку програмного забезпечення, ML, big data, віртуальної та доповненої реальності, SaaS, mobile, хмарних технологій. Фонд фінансував Petcube, CheckIO, Coppertino, Depositphotos, Ciklum, Influ2, Augmented Pixels та інші стартапи.

ICU Ventures (директор – Роман Нікітов). Інвестиційний фонд, який фінансує стартапи на раундах seed та А+. У фокусі компанії – технологічні стартапи з українським та східноєвропейським походженням. Вкладали кошти в Petcube, Hideez, Xelba, Smart Commerce, Good Money, 3DLOOK, Apostera, Augmented Pixels.

TA Ventures (фаундер - Вікторія Тігіпко). Запущений у 2010 році. У портфелі фонду – більше ніж 160 інвестицій на понад 60 млн євро, 35 екзитів. Серед стартапів, в які вкладали кошти TA Ventures, - Liki24, Mate academy, RetargetApp, OVO. Галузеві пріоритети: цифрове здоров'я, мобільні програми, логістика, програмне забезпечення тощо. Середній чек на seed-раунді становить близько 250 тисяч доларів.

Digital Future (СЕО – Олексій Вітченко). Компанія інвестує в цифрову економіку. У фокусі - проєкти на посівній та передпосівній стадіях, які випустились з найкращих акселераторів, таких як Y Combinator, TechStars та інші. Серед капіталовкладень такі проєкти, як: SplitMetrics, YouTeam, FriendlyData, Attendify, Preply, Petcube, Serpstat, Rallyware та інші.

QPDigital (керуючий партнер – Микола Шаповалов). Венчурний фонд з фокусом на штучному інтелекті, блокчейні, розробці ігор, логістиці. Інвестували у Wareteka, doc.ua, ABM Cloud, Datrics, Raccoon, Wantent, Promin Aerospace.

Flyer One Ventures (СЕО - Віталій Лаптенок). До ребрендингу називався Genesis Investments. Міжнародний фонд, який має офіси в Лондоні та Києві. Минулого року уклав 40 угод і збільшив портфель на 25 млн доларів. Фахівці фонду допомагають портфельним компаніям налагодити операційну роботу, розвинути бренд, найняти штат та залучити трафік. Серед ключових інвестицій фонду – онлайн-школа програмування Mate academy, сервіс доставки ліків Liki24.com, африканський єдиноріг Chipper Cash та інші.

Adventures Lab (фаундер - Руслан Тимофєєв). Фонд розпочав роботу у 2019 році. Фінансує стартапи на pre-seed, seed та ранніх стадіях. Середній чек становить від 100 до 500 тисяч доларів. Серед останніх капіталовкладень - угоди з американськими стартапами OneNotary і Narrative BI, білоруським Salo та українським Pibox. Крім того, фонд інвестував у славнозвісний мобільний застосунок Reface, яким користувалися Ілон Маск, Снуп Догг та Майлі Сайрус.

Читайте також: У Львові ІТ-бізнес допомагає студентам в освоєнні новітніх технологій

Премію започаткував бізнесмен, генеральний директор компанії Concorde Capital Ігор Мазепа.

Вручення премії Mazepa Awards для інвесторів в інноваційній сфері вперше відбудеться в Україні 15 квітня 2022 року.

Проголосувати за номінантів можна на сайті Mazepa Awards.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-