Хмельницька АЕС вивела другий енергоблок у плановий ремонт

Хмельницька АЕС вивела другий енергоблок у плановий ремонт

Укрінформ
Хмельницька атомна електростанція (ХАЕС) 18 лютого 2022 року відключила від мережі енергоблок №2 для проведення планового ремонту. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба станції.

"Сьогодні, 18 лютого о 02:00 другий енергоблок Хмельницької АЕС відключено від енергомережі для проведення капітального планово-попереджувального ремонту (ППР), який триватиме 92 доби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед запланованих робіт - капітальний ремонт реактора з проведенням контролю корпусу, генератора, циліндра високого тиску та ремонт каналів систем безпеки. Крім того, здійснюватиметься капітальний ремонт одного із парогенераторів, циліндрів низького тиску, головного циркуляційного насоса, а також арматури реакторного та турбінного відділень.

Читайте також: Хмельницька АЕС планує вивести у ремонт другий енергоблок

На ХАЕС також планують реалізували десять заходів з реконструкції та модернізації, три з яких передбачені Комплексною зведеною програмою з підвищення безпеки енергоблоків АЕС.

Згідно з повідомленням, енергоблок №1 ХАЕС працює на потужності 1022 МВт. За минулу добу енергоблоком вироблено 23,6 млн кВт-год електроенергії, а з початку місяця – 362,65 млн кВт-год електроенергії.

Як повідомлялося, 16 лютого у ремонт були виведені енергоблок №1 Рівненської АЕС та енергоблок №2 Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-