Хмельницька АЕС планує вивести у ремонт другий енергоблок

Хмельницька АЕС планує вивести у ремонт другий енергоблок

Укрінформ
Хмельницька атомна електростанція (ХАЕС) планує із 18 лютого 2022 року вивести у ремонт енергоблок №2.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ХАЕС.

"З 18 лютого цього року на другому енергоблоці Хмельницької АЕС планується розпочати капітальний планово-попереджувальний ремонт (ППР) тривалістю 92 доби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до початку ремонтної кампанії розроблена вся необхідна документація, робочі програми, технологічні карти та схеми. Крім того, здійснено технічне обслуговування, метрологічну повірку та калібрування приладів, які будуть використовуватись під час контролю стану металу.

Читайте також: Хмельницьку АЕС перевіряють представники міжнародної страхової інспекції

На ХАЕС підкреслили, що всебічний контроль стану металу обладнання енергоблока під час ремонтної кампанії - запорука безперебійної та безпечної роботи енергопідприємства протягом усього експлуатаційного періоду.

Як повідомлялося, на атомних станціях України станом на 2 лютого 2022 року в роботі 15 із 15 енергоблоків. Таким складом атомна генерація працює з 30 січня.

У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки номінальною потужністю по 1000 МВт кожен. Перший енергоблок було введено у дію 22 грудня 1987 року, другий - 7 серпня 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-